החל מסוף מרץ 2011, חלה עלייה של כ-4% בתעריפון המוניות בישראל, וזאת בהתאם לעלייה הגורפת במחירי הדלק.
עקב כך החלטנו לרענן מעט את הזיכרון לגבי עלויות נסיעה במונית
מי שנוהג לנסוע לעתים קרובות עם מוניות, צריך לדעת כי קיימים מחירים קבועים ורגולציות באשר לעלויות הנסיעה. בשורות הבאות ננסה לסכם את המחירים העיקריים וטיפים שיקלו על חוויית הנסיעה.
מחירון תעריפים בסיסי עוד לפני שמתחילה הנסיעה במונית, חשוב שתדעו כי ישנו גרעין של מחירים בסיסיים שבגינם תחוייבו, ללא תלות במרחק או במשך הנסיעה:
חשוב לשים לב כי באופן עקרוני, התעריפון מתחלק לתעריף יום ותעריף לילה, כאשר תעריף יום מתייחס לשעות שבין 05:30 בבוקר עד 21:00 בערב, ואילו תעריף לילה נכנס לתוקף החל מ-21:00 בערב.כמו כן, הלקוח רשאי לבחור האם ברצונו לשלם מחיר קבוע מראש עבור הנסיעה או לבקש מהנהג להפעיל מונה.המונה מאגד בתוכו את כל רכיבי התשלום, לרבות ההזמנה הטלפונית והמחיר ההתחלתי, ולכן הנהג אינו רשאי לדרוש מחיר גבוה יותר מהמחיר הנקוב במונה הממוחשב.בנוסף, במונה הממוחשב תוכלו למצוא פרטים מלאים אודות הנהג, מה שעשוי להתגלות כשימושי במידה ותרצו להגיש כנגדו תלונה בגין עוול שנעשה לכם במהלך הנסיעה.
מחירון נסיעות בינעירוניות גם מחירי נסיעות בינעירוניות, בין אם מדובר בנסיעה במונית ספיישל או במונית שירות, מתחלקים לשני סוגים- תעריף יום ותעריף לילה, כאשר התעריף הראשון הוא כמובן הזול מביניהם. התעריפים תלויים במרחק הנסיעה ועלולים להשתנות מעת לעת, בהתאם לעלייה במחירי הדלק, ולכן מומלץ להתעדכן באופן קבוע. בנוסף קיימות תחנות מוניות שמתמחות בשירותי הסעות לנתב"ג ובחזרה. גם כאן ניתן לראות חלוקה ברורה לפי תעריף יום ותעריף לילה, כאשר המחירים נעים בין 120 ש"ח לנסיעה מתל אביב מרכז לנתב"ג ועד 1350 ש"ח תעריף יום עבור נסיעה מאילת לנתב"ג, אותו כנ"ל לגבי מוניות מקרית שמונה לנתב"ג.במקרים בהם הנסיעה עולה על 300 ש"ח, נהגי מוניות בדרך כלל יציעו לכם את האפשרות לשלם בכרטיס אשראי ואפילו לחלק את העסקה לתשלומים נוחים.
מי שבוחר שלא להפעיל מונה במסגרת נסיעה בינעירונית במונית ספיישל, יצטרך לשלם את התעריף שנקבע ע"י משרד התחבורה או פחות מכך (בהתאם לשיקול דעתו של הנהג)
כיצד נוצר מחירון מוניות?